Dnevne novosti

Split: Projekt sustava odvodnje procijenjen na 1,2 milijarde kuna, tražit će se novac iz EU fondova

19.02.2018 07:10 SPLIT, 16. veljače 2018. (Hina), Procijenjena vrijednost izgradnje EU projekta sustava odvodnje pročišćavanja aglomeracije Split-Solin-Klis-Dugopolje-Podstrana je oko milijardu i 200 milijuna kuna, za taj se novac priprema prijava EU fondovima, a rok izgradnje je do 2023. godine, priopćeno je u petak iz splitske Gradske uprave. 
 Kako se navodi u priopćenju, splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara sastao se s izvršnom direktoricom agencije Eko-Kaštelanski zaljev Tinom Runjić Ćuk i direktorom Vodovoda i kanalizacije d.o.o. Tomislavom Šutom, koji su mu predstavili zajedničke projekte tih dviju ustanova. Riječ je o EU projektu sustava odvodnje i pročišćavanja aglomeracije Split-Solin-Klis-Dugopolje-Podstrana. 

"Najavljeno je kako će kroz iduća tri mjeseca biti spremna aplikacija prema EU fondovima, a nakon ljeta slijedio bi natječaj za izvođenje radova. Procijenjena vrijednost izgradnje je oko milijardu i 200 milijuna kuna s rokom izvođenja do 2023. godine", navodi se u priopćenju.  

Krstulović-Opara nakon toga s ravnateljicom Runjić Ćuk i direktorom Šutom obišao je gradilište kod hotela "Lav", gdje se gradi kanalizacijski podsustav Podstrana i priključak na kanalizacijski sustav Split.

Tim će se projektom taj hotel priključiti na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda Split i tako će se osigurati zaštita mora na području Podstrane i Stobreča, objašnjeno je u priopćenju.  Dodaje se kako je Vodovod i kanalizacija d.o.o investitor tih projekata koje provodi Eko-Kaštelanski zaljev.