Dnevne novosti

HOK: Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta će se aplikacijom prijavljivati za odvjetničku praksu

14.12.2017 07:10 ZAGREB, 13. prosinca 2017. (Hina), U Hrvatskoj odvjetničkoj komori (HOK) u srijedu je potpisan dodatak sporazumu o suradnji između Komore i Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu kojim se proširuje uspješna suradnja, ali i praktična izobrazba studenata koji će se putem aplikacije moći spajati s odvjetničkim uredima kako bi odradili praksu, priopćio je HOK.
Povodom potpisivanja sporazuma predsjednik HOK-a, Robert Travaš istaknuo je da će aplikacija “Praktična nastava”, na mrežnim stranicama Pravnog fakulteta, pomoći studentima da se što prije upoznaju s odvjetništvom. Dodao je kako stupanjem na studentsku praksu student prihvaća i odredbe Kodeksa odvjetničke etike, a posebno odredbe o čuvanju odvjetničke tajne.

Pravni fakultet smatra kako je važno da studenti imaju praksu na zadnjoj godini studija i tako stječu praktična znanja i vještine. “Smatramo da je to izuzetno važno za školovanje budućih pravnika” rekao je dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Igor Gliha, izvijestila je Komora.