Dnevne novosti

Vukovarskoj Gradskoj upravi prvi put bezuvjetan nalaz državne revizije

31.08.2017 07:15 VUKOVAR 30. kolovoza 2017. (Hina), Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izvijestio je u srijedu da je Grad Vukovar, prvi put nakon 21 godinu, otkako Ured državne revizije kontrolira gradske knjige, dobio bezuvjetan revizijski nalaz te pojasnio da se taj nalaz odnosi na rad vukovarske Gradske uprave tijekom 2016. kad u knjigovodstvenim poslovima državna revizija nije imala nikakvih zamjerki.
"To je rezultat poštivanja zakona i ostalog što je dovelo do razine na kojoj i trebamo biti“, rekao je Penava na konferenciji za novinare podsjetivši kako je 2014., s preuzimanjem vlasti, rekao da Vukovar zaslužuje bolje i da se otad tome težilo.Prema njegovim riječima, dosta su toga rješavali "u hodu" pa je tako pri Odjelu za financije osnovan odjel prisilne naplate, racionalizirano je poslovanje grada, smanjen broj službenih vozila s 13 na 6 i drugo.

"S tim smo nalazom potvrdili naš transparentan rad i odgovorno ponašanje u vođenju financija", rekao je Penava te dodao da ima još prostora za napredak pa će nastaviti raditi kako bi stvorili učinkovitu jedinicu lokalne samouprave koja će služiti svim građanima.

Pročelnica vukovarskog Odjela za financije Vlasta Šibalić rekla je da je do bezuvjetnog mišljenja Ureda državne revizije došlo zajedničkim radom, kontinuiranim praćenjem zakonske regulative i brzom njihovom brzom implementacijom u gradske pravilnike i procedure. Dodala je i da su kroz rad ispravljali ranije zamjerke na knjigovodstveno poslovanje grada te da je sve zajedno to dovelo do ovoga bezuvjetnog mišljenja.