Dnevne novosti

Franković: Stali radovi na pročistaču za vodu, ako se ne dogovore izvođač i podizvođač tražit ćemo raskid ugovora

21.08.2017 07:25 DUBROVNIK, 18. kolovoza 2017. (Hina), Dubrovački gradonačelnik Mato Franković rekao je u petak u Dubrovniku kako posljednjih petnaest dana na gradilištu pročistača za pitku vodu nema nijednog radnika, što je rezultat neslaganja između izvođača tvrtke Suez te podizvođača tvrtke Skladgradnja, a u slučaju ne postizanja dogovora najavio je pokretanje pravnih postupaka za raskidanje ugovora.
''Moram vas izvijestiti kako posljednjih 15 dana radovi na gradilištu pročistača za pitku vodu na Ombli stoje jer je podizvođač, tvrtka Skladgradnja zbog problema u komunikaciji s glavnim izvođačem, tvrtkom Suez, povukla svoje radnike'', rekao je Franković na konferenciji za medije. Napomenuo je kako je na danas održanom sastanku donesen zaključak da Grad Dubrovnik da rok do utorka tvrtkama da se dogovore, a u suprotnom slijedi pokretanje pravnih radnji za raskidanje ugovora.

''Dali smo im rok da se dogovore do utorka, a ako se to ne dogodi, pokrenut ćemo sve pravne radnje za raskidanje ugovora s obje tvrtke'',rekao je gradonačelnik Franković te dodao kako bi želio izbjeći tu situaciju jer bi sudski sporovi značili značajno oduživanje rokova realizacije projekta.

''Još uvijek ne postoji projektna dokumentacija koju je tvrtka Suez bila dužna dostaviti, a imamo i situaciju da je građevinska dozvola za taj projekt dobivena tek u veljači 2017. godine. Svi smo mi svjedoci da su radovi počeli davno prije. Kad je nešto krivo krenulo teško je to sada ispraviti'', zaključio je Franković. Projekt izgradnje pročistača vrijedan je oko 57 milijuna kuna.