Dnevne novosti

Šteta od oluje na području Slatine oko 32,8 milijuna kuna

08.08.2017 07:05 VIROVITICA, 7. kolovoza 2017. (Hina), Prema dosad prikupljenim i obrađenim podacima, na 32,8 milijuna kuna procijenjena je šteta od olujnog nevremena s jakom tučom koje je 24. srpnja pogodilo područje grada Slatine i općina Voćin i Čađavica, priopćio je u ponedjeljak ured virovitičko-podravskog župana Igor Andrović.
 Na području grada Slatine evidentirana je šteta u iznosu od 17 milijuna kuna, za Čađavicu je prijavljena šteta od 12 milijuna, a za područje Voćina 3,8 milijuna kuna. Najviše su stradali poljoprivredni usjevi i trajni nasadi, ali i gospodarski objekti te prometna vozila. 

Župan Igor Andrović proglasio je elementarnu nepogodu dva dana nakon što je to područje zahvatilo nevrijeme. Mještani Slatine i spomenutih općina štetu su mogli prijaviti do 1. kolovoza, nakon čega općinska i gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od elementarnih nepogoda prvo izvješće s procjenom šalju županijskom povjerenstvu, koje potom zbirne podatke dostavlja Državnom povjerenstvu za procjenu štete.