Dnevne novosti

Raspisan međunarodni natječaj za gradnju središnjeg paviljona sisačke bolnice

25.07.2017 07:15 SISAK, 24. srpnja 2017. (Hina), Nakon zahtjevnog postupka pripreme, promjene i usklađenja projektne dokumentacije, u ponedjeljak je otvoren međunarodni javni natječaj za izvođenje radova na rekonstrukciji kompleksa Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, odnosno izgradnji središnjeg paviljona s objedinjenim hitnim bolničkim prijemom (OHBP)  i dnevnom bolnicom.
Riječ je o dosad najvećem zdravstvenom projektu na sisačkom području, vrijednom oko 90 milijuna kuna, od čega se 70 milijuna odnosi na nepovratna sredstva iz fondova EU. Natječaj će biti otvoren 45 dana, kako bi se 8. rujna izabrao izvođač radova, a ako neće biti prigovora, već će početkom listopada biti uveden u posao. Predviđeni rok za izvođenje radova i opremanje objekta površine 9.000 četvornih metara je 24 mjeseca.

Riječ je zapravo o dva projekta, rekonstrukciji bolničkog kompleksa i uspostavi dnevne bolnice, te uspostavi objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koji će se ostvariti u jednom objektu. "Ovo je prvi i najvažniji korak u ostvarenju projekta, koji za našu bolnicu znači siguran daljnji razvoj i rad. Novi paviljon će medicinskom osoblju omogućiti optimalne uvjete rada, a pacijentima bržu, suvremeniju i racionalniju zdravstvenu zaštitu od dijagnostike, preko obrade do liječenja u jednom objektu.

Novac za projekt već pristiže i vjerujem da više neće biti zastoja", rekao je ravnatelj sisačke Opće bolnice dr. Tomislav Dujmenović. Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić, koji je klikom na laptopu otvorio natječaj, konstatirao je kako dileme više nema, te da je izgradnja središnjeg paviljona na pet etaža, koja se priprema godinama, napokon završena priča.

Izrazio je zadovoljstvo što će bolnica imati najsuvremeniju opremu, što će ubrzati postupak od prijema do liječenja pacijenata.Nakon što su pripreme za projekt uspješno privedene kraju, za što je župan Žinić zahvalio mjerodavnim ministarstvima i razvojnoj agenciji SIMORA, rekao je kako se već razmišlja o novim zdravstvenim projektima.