Dnevne novosti

Krstičević: Ministar sam dok me Sabor ne razriješi

20.07.2017 07:15 ZAGREB, 19. srpnja 2017. (Hina), Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević nije u srijedu jasno odgovorio na pitanje je li dao ostavku, odnosno je li i dalje ministar, kazavši da je ministar dok ga Hrvatski sabor ne razriješi te da će javnost o svemu biti upoznata.
"Ja sam ministar obrane dok me Hrvatski sabor ne razriješi", rekao je Krističević novinarima koji su ga nakon sastanka s talijanskom kolegicom Robertom Pinotti u MORH-u pitali je li i dalje ministar.Krstičević na tu temu više nije htio govoriti kazavši još samo: "Mislim da je sve jasno".Na dodatno pitanje novinara je li razgovarao s premijerom Andrejem Plenkovićem te ostaje li kod svoje ostavke, odgovorio je: "Premijer i ja razgovaramo, i kroz razgovore između mene i premijera hrvatska javnost će na vrijeme biti upoznata".

Krstičević je u utorak "Jutarnjem listu" izjavio da je podnio ostavku, nakon što je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović izrazila sumnju u pravodobnost angažmana Oružanih snaga u gašenju požara u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Službena potvrda o podnošenju ostavke nakon toga nije objavljena u javnosti.

Predsjednica Republike ocijenila je u utorak, nakon sastanka trilaterale Austrije, Slovenije i Hrvatske u Salzburgu, da su Oružane snage mogle biti na požarištu ranije. Kasnije tijekom dana, nakon boravka u Splitu, Grabar-Kitarović je rekla kako očekuje da Krstičević povuče ostavku jer nije prozvala ni njega, niti Oružane snage te je ustvrdila da je vojska odradila sjajan posao.

Plenković je ocijenio da je vojska angažirana u okviru zakonski predviđenih procedura i u onoj mjeri koja je bila potrebna da na odgovarajući način, odnosno pravodoban, koristan i učinkovit, pruži pomoć vatrogascima.