Dnevne novosti

Sabor u četvrtak o izmjenama Ovršnog zakona

13.07.2017 07:40 RAČUNI

ZAGREB, 12. srpnja 2017. (Hina), Hrvatski sabor u četvrtak će sjednicu nastaviti raspravom o Konačnom prijedlogu izmjena Ovršnog zakona, koji je predložio Klub zastupnika Mosta, koji je Vlada prihvatila i na njega podnijela svojih 13 amandmana. Prema prijedlogu, više se neće moći provoditi ovrha na jedinoj nekretnini kada je vrijednost glavnice manja od 20 tisuća kuna.

Ako netko i ostane bez nekretnine, više neće ostati na cesti, jer će izmjenama građanima koji dođu u takvu situaciju biti 18 mjeseci zajamčeno pravo na smještaj.Predlaže se i dizanje zaštićenog dijela primanja s dvije trećine na tri četvrtine prosječne neto plaće u Hrvatskoj .

Vlada je danas podržala izmjene i dopune Ovršnog zakona koje predlaže Most nezavisnih lista, uz 13 amandmana kojima Banski dvori žele omogućiti da zakon bude još socijalno osjetljiviji, a premijer Andrej Plenković najavio je mogućnost da se od jeseni krene s izradom potpuno novoga Ovršnog zakona, s obzirom na brojne izmjene važećeg zakonskog rješenja.