Dnevne novosti

Pedeset umaških obitelji u novim POS-ovim stanovima

15.05.2017 07:15 UMAG, 12. svibnja 2017. (Hina), Nakon useljenja u 39 stanova druge zgrade koja je izgrađena u travnju 2013., u sklopu programa poticane stanogradnje (POS), u Umagu je završena i treća zgrada pa je u petak ključeve novih stanova na Komunela potoku dobilo 50 mladih obitelji.   
Od 50 stanova 26 je jednosobnih, devet jednoipolsobnih, devet dvosobnih te šest dvoipolsobnih, a zgrada je izgrađena na četiri etaže. Kako je rečeno na svečanoj predaji ključeva, postignuta je vrlo povoljna cijena od 1022 eura po metru četvornome, a uvjeti kreditiranja također su bili vrlo povoljni, najdulje na 30 godina uz poček od jedne godine.  

"Program poticane stanogradnje jedan je od najuspješnijih projekata u kojemu do izražaja dolazi suradnja ministarstva graditeljstva, APN-a i grada Umaga te se nedvojbeno radi o jednom od najboljih projekata javno-privatnog partnerstva u državi", rekao je umaški gradonačelnik Vili Bassanese i dodao kako su "na osnovi sinergije države i grada na najvećem dobitku upravo građani koji time rješavaju svoje najvažnije životno pitanje". 

"S obzirom na činjenicu kako je stambeno pitanje jedno od najvažnijih životnih problema, zamišljen je sustav POS-a koji i u ovom primjeru potvrđuje svoju višeslojnu vrijednost i opravdanost", ocijenio je Bassanese. 

Na svečanosti u Umagu bili su i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević te direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić, koji su izrazili zadovoljstvo  realizacijom tog projekta te istaknuli kako je to još jedan dobar primjer javno-privatnog partnerstva u državi.