Dnevne novosti

Državnih tri milijuna kuna za infrastrukturne projekte u Vukovarsko-srijemskoj županiji

11.05.2017 07:17 VUKOVAR, 10. svibnja 2017. (Hina), Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević uručio je u srijedu u Vukovaru odluke o sufinaciranju 20 projekata za unapređenje komunalne infrastrukture i standarda u općinama i gradovima Vukovarsko-srijemske županije ukupne vrijednosti oko 8,6 milijuna kuna od čega ministarstvo sufinancira s iznosom nešto većim od tri milijuna kuna. 
Kuščević je naglasio da Vlada u slijedu politike regionalnog razvoja i projekta Slavonija želi iskreno pomoći obnovu gospodarskog života u Slavoniji i u tom smjeru čini sve kako bi pomogla oporavak te regije.

"Mogu pohvaliti Vukovarsko-srijemsku županiju i župana Galića koji je aplicirao i 16 škola u toj županiji za programe energetske obnove i očekujemo uskoro evaluaciju tih projekata te početak obnove. A s područja županije kandidirana je i 21 višestambena zgrada ukupne vrijednosti 32 milijuna kuna pri čemu će ministarstvo sufinancirati s 17 milijuna kuna", rekao je ministar.

Odluke su preuzeli predstavnici Vukovara, Vinkovaca, Županje i Otoka te općina Andrijaševci, Ivankovo, Borovo, Gradište, Cerna, Negoslavci, Drenovci, Lovas, Tompojevci, Vođinci, Vrbanja, Jarmina, Lovas, Privlaka i Bogdanovci.

Javni poziv za dodjelom kapitalnih pomoći za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda gradovima i općinama ministarstvo je objavilo 27. siječnja 2017., a ove su godine ukupna sredstva za tu svrhu povećana i iznose 40 milijuna kuna.