Dnevne novosti

Dubrovnik: Potpisan gotovo 20 milijuna kuna vrijedan ugovor za radove na ulazu u Cavtat

10.05.2017 07:20 DUBROVNIK, 9. svibnja 2017. (Hina), Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić i predsjednik Uprave Osijek-koteksa Zoran Škorić potpisali su u utorak u Dubrovniku 19,38 milijuna kuna vrijedan ugovor o izgradnji novog ulaza u Cavtat.
Predsjednik Uprave HC-a Josip Škorić je rekao kako će se tim projektom riješiti opasno križanje i veliki problem.''Ovim ćemo konačno riješiti skretanje sa Zvekovice prema Cavtatu. To je projekt za koji je dokumentaciju financirala Županijska uprava za ceste, a mi ćemo financirati radove do kraja.

Rok izvođenja radova je osam mjeseci, a s obzirom na sezonu s Općinom Konavle ćemo dogovoriti intenzitet radova'', rekao je Škorić te dodao kako je trenutno na magistrali moguće raditi samo tzv. točkaste projekte kako bi se poboljšala prohodnost.Potpisivanju su nazočili i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić kao i zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić.

''Ovo je vrlo važan projekt koji je pripreman pomno, ali nažalost i vrlo dugo. Moram pohvaliti Županijsku upravu za ceste, ali i nadležne u Općini Konavle koji su intenzivno radili na tome. Ovime smo riješili i drugu točku koja nam je bila vrlo loša, nakon Rogotina, a u našoj županiji u planu je još nekoliko važnih projekata'', rekao je Dobroslavić te dodao kako se uz to moraju realizirati i projekti poput brze ceste od Zračne luke u Čilipma do Dubrovnika, kao i "pelješka" cesta.

''Vjerujem da ćemo zajedničkim angažmanom u realnom vremenu doći do njih. To jesu skupi projekti, ali su nam neophodni. Sada imamo razumijevanje u Hrvatskim cestama, ali to nije uvijek bio slučaj'', rekao je on.Zamjenik načelnika Općine Konavle Božo Lasić rekao je kako je izrazito sretan što se konačno stavio potpis na projekt kojeg Konavljani čekaju niz desetljeća. ''Otkad postoji taj spoj i raskrižje na Zvekovici imamo velike probleme i čekao se novi ulaz.

Tu se stvarao čep i gužva i to je jedna od rijetkih točaka koja je ostala neriješena. Izvođači će imati potpunu suradnju Općine Konavle, radovi mogu početi već u sezoni, neće biti smetnje, svi želimo da što prije počnu'', rekao je Lasić, koji se zahvalio na razumijevanju i suradnji županu Dobroslaviću, Županijskoj upravi za ceste i Hrvatskim cestama.