Dnevne novosti

Šibenik: Položen kamen temeljac za gradnju 148 POS-ovih stanova

09.05.2017 07:15 ŠIBENIK, 8. svibnja 2017. (Hina), Kamen temeljac za gradnju 148 POS-ovih stanova u Šibeniku, 12 godina od zadnjih izgrađenih po tom programu, položili su u ponedjeljak šibenski gradonačelnik Željko Burić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Lovro Kuščević.
Ministar Kuščević je rekao  kako mu je zadovoljstvo biti danas u Šibeniku i podijeliti radost jer se gradi 148 stanova u kojima će 148 mladih obitelji naći krov nad glavom. ''Ovo je poslovni uspjeh, a prije svega poslovno zadovoljstvo. Cijena građevina je oko 75 milijuna kuna, a vrijednost kvadrata stana bit će oko 1,050 eura, a moguće je i da padne.

Čestitke svima, ponajviše onima koji će riješiti svoje stambeno pitanje'', rekao je Kuščević koji je istaknuo da su dvije najvažnije stvari za demografsku obnovu radno mjesto i krov nad glavom. Kuščević je podsjetio da je Grad Šibenik proveo tri poziva za poticanu stanogradnju, a na listama se nalazi oko 400 kandidata za 400 novih stanova. ''Kad lista bude službeno gotova, mi ćemo ponoviti poziv te možemo očekivati da će uskoro početi nova gradnja POS-ovih stanova, možda već za vrijeme ove gradnje'', rekao je ministar Kuščević. 

Šibenski gradonačelnik Burić koji je kandidat za još jedan mandat je rekao kako je' bilo puno sastanaka, puno problema, ali kako se na kraju  "sve isplati kad mladim ljudima omogućite da dođu do vlastitih kvadrata." "Uvijek govorim da su bit POS-ovih stanova cijena kvadrata i uvjeti koje mladi ljudi imaju da bi stekli svoju imovinu i ostvarili ono što je preduvjet normalnog života'', rekao je Burić te dodao da Grad sustavno radi kako bi mladim ljudima omogućio ostanak u Šibeniku, od gradnje vrtića do visokog obrazovanja. 

Prije deset mjeseci Goran Bradić je obećao šibenskom gradonačelniku i resornom ministru da će kamen temeljac položiti u roku od 10 mjeseci. ''Iskreno, bilo me strah tog obećanja. Uvijek hvalimo lokalnu zajednicu, ali ovaj put zaista moram pohvaliti Grad Šibenik i ministarstvo s kojima je suradnja bila vrlo kooperativna i efikasna'', rekao je direktor APN-a Bradić. Izvođač radova je tvrtka Kamgrad, a rok za dovršetak radova je 13 mjeseci.