Dnevne novosti

Potpredsjednik Sabora Brkić na XV. konferenciji članica Jadransko-jonske inicijative

10.04.2017 07:10 ZAGREB, 7. travnja 2017. (Hina), Hrvatska je od uspostave Jadransko-jonske inicijative 2000. prepoznala mogućnosti koje suradnja u okviru ovog prostora nudi i može afirmirati njezinu jadransku dimenziju, rekao je u petak potpredsjednik Hrvatskog sabora Milijan Brkić sudjelujući na konferenciji o inicijativi u Grčkoj.
"Zbog raznovrsnosti svog jadranskog područja i velikog jadranskog bogatstva, budućnost i zaštita Jadrana za Hrvatsku je jedno od pitanja prioritetnog nacionalnog interesa. Moramo čuvati naš Jadran i razvijati ga – to je naše blago i ne smijemo ga prepustiti slučaju", rekao je Brkić sudjelujući na XV. konferenciji predsjednika parlamenata država članica Jadransko-jonske inicijative u Ioannini u Grčkoj, kako je u petak naveo na svom profilu na Facebooku.

Rekao je kako ova inicijativa zagovara i završetak jadransko-jonske autoceste koja je od iznimne važnosti za Hrvatsku jer će omogućiti povezivanje prometnih tokova zapadne i središnje Europe sa zemljama jugoistočne Europe.

Brkić je kazao kako je Hrvatskoj svakako jedan od prioriteta povezivanje Dubrovnika s ostatkom zemlje o čemu "najbolje svjedoči izgradnja Pelješkog mosta kao jednog od važnijih projekata na kojem hrvatska vlada RH vrlo intenzivno radi".

Brkić se na rubu konferencije sastao s predsjedateljem Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Šefikom Džaferovićem, predsjednikom Skupštine Crne Gore Ivanom Brajovićem te s jednim od potpredsjednika Narodne skupštine Srbije.