Dnevne novosti

Vlada RH osuđuje ekstremizam

27.02.2017 07:35 ZAGREB, 26. veljače 2017. (Hina), Hrvatska Vlada u nedjelju je najoštrije osudila svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine u Vukovaru, a oštro je osudila i postrojavanje nekoliko desetaka pripadnika stranke A-HSP-a u Zagrebu te je iz Banskih dvora poručeno kako je cilj organizatora i sudionika spomenutih akcija sračunat i usmjeren na poticanje straha i netolerancije u društvu te u suprotnosti s Vladinim ciljevima. 
Vlada je u priopćenju u povodu uvredljivih i sramotnih plakata koji su se jučer pojavili na Trpinjskoj cesti u Vukovaru najoštrije osudila svaki ekstremizam i akt provokacijskog karaktera protiv srpske manjine "koji ne pridonosi zajedništvu i stabilnosti te zaštiti ljudskih prava svih građana Republike Hrvatske".

Također je oštro osudila i postrojavanje postrojavanje pripadnika stranke A-HSP-a u nedjelju u Zagrebu kojim se, "promoviranjem ustaštva i nacizma, napadaju temeljne vrijednosti ustavnog poretka Republike Hrvatske", ističe se u priopćenju.

"Cilj organizatora i sudionika spomenutih akcija sračunat je i usmjeren na poticanje straha i netolerancije u društvu i u suprotnosti je s ciljevima Vlade RH u postizanju pravne sigurnosti, političke stabilnosti i gospodarskog rasta i napretka hrvatskih ljudi. 

Vlada Republike Hrvatske odlučno se protivi svim pojavnim oblicima govora mržnje, netolerancije i diskriminacije od strane pojedinaca i skupina koje se ne mire s postojanjem i razvitkom moderne, demokratske i prosperitetne hrvatske države, te u tom smislu djeluju državne institucije", navodi se u Vladinom priopćenju.