Dnevne novosti

Zabočka bolnica Sv. Katarina finalist najveće europske poslovne nagrade

09.02.2017 07:15 ZAGREB, 8. veljače 2017. (Hina), Zabočka Specijalna bolnica za ortopediju, kirurgiju, internu medicinu, neurologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina je, kao europski centar izvrsnosti, odabrana kao jedan od finalista Europske poslovne nagrade za izvrsnost, inovaciju i etiku u poslovanju za 2016/2017., za koju se natjecalo 33.000 poslovnih subjekata iz 34 zemlje.
 Bolnica Sveta Katarina finalist je u kategoriji "The Award for Customer Focus", a ovime je ušla među 110 finalista izborom od strane nezavisnih sudaca, na osnovu svojih temeljnih vrijednosti u inovaciji, etičnosti i poslovnom uspjehu. Elitni panel sudaca koji uključuje vodeće poslovnjake, intelektualce, stručnjake u svom području te političke lidere, zadužen je za proces odabira.

Suci su razvrstani u određene kategorije, dolaze iz različitih zemalja te su dobro upoznati s kulturalnim aspektima zemalja finalistica, priopćeno je u srijedu iz zabočke bolnice. Suci su potpuno neovisni te nemaju nikakve osobne ili financijske koristi od sudjelovanja, osim iskustva iz prve ruke o uspješnim pričama finalista te prilike da utječu na, potiču i promiču najviše standarde poslovanja.

Svoju podršku kao suci ove su godine pružili Karel de Gucht (bivši povjerenik za trgovinu EU), Yves Leterme (bivši premijer Belgije), Jose Aznar (bivši premijer Španjolske), Arnold Rüütel (bivši premijer Estonije), Emil Constantinescu (bivši predsjednik Rumunjske), Petar Stoyanov (bivši predsjednik Bugarske), Isidoro Unda (izvršni direktor Atradiusa), Peter Brabeck-Lethmathe (bivši izvršni direktor Nestléa) te Gilbert Ghostine (generalni direktor za Diageo Continental Europe). 

Specijalna bolnica Sveta Katarina članica je prestižne obitelji "The Leading Hospitals of The World", nastavna je baza sveučilišta u Splitu, Osijeku i Rijeci, a u njoj se educiraju studenti medicinskih fakulteta kao i sveučilišnih studija sestrinstva iz Hrvatske i inozemstva.

U lipnju 2015. proglašena je najboljom privatnom bolnicom u Hrvatskoj od strane švicarske organizacije International Certification Association (ICERTIAS). Također, u ocjenjivanju najboljih brendova u Hrvatskoj u kategoriji medicina, lani je ostvarila status Superbrands. Laureati Europske poslovne nagrade, koja se dodjeljuje u 11 kategorija, bit će objavljeni na velikoj Gala večeri koja se 4. svibnja održava u Dubrovniku.

Europska poslovna nagrada osnovana je kao podrška razvoju jače i uspješnije poslovne zajednice širom Europe. Izvršni direktor Europske poslovne nagrade Adrian Tripp istaknuo je da je teško preživjeti u današnjoj ekonomskoj klimi, zbog čega su "prosperitet, inovativnost i rast koje su ostvarili dosadašnji dobitnici, ali i svi laureati Ruban D’Honneur nagrade, uistinu izvanredni".