Dnevne novosti

Vlada na zatvorenoj sjednici o presudi arbitražnog suda Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo

30.12.2016 07:15 ZAGREB, 29. prosinca 2016. (Hina), Vlada je u četvrtak na zatvorenom dijelu sjednice raspravljala o presudi arbitražnog suda Komisije UN-a za međunarodno trgovačko pravo te je donijela odluke o razrješenjima i imenovanjima  više predsjednika i članova upravnih vijeća zdravstvenih ustanova kojima je osnivač RH.

Vlada se na zatvorenoj sjednici očitovala Ustavnom sudu RH na Prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu suglasnosti s Ustavom članka 34. Zakona o Vladi RH. Vlada predlaže Ustavnom sudu da ne prihvati navedeni prijedlog, a cjelovito očitovanje Vlade bit će objavljeno uz odluku Ustavnog suda. Vlada je odgovorila i Međunarodnoj organizaciji rada.Vlada je s danom 19. listopada 2016. godine razriješila dosadašnjeg predsjednika Nadzornog odbora (NO) Financijske agencije Gorana Marića radi prestanka zastupničkog mandata.

Iz reda imenovanih članova NO Financijske agencije predsjednicom je imenovana Ivana Radeljak Novaković, a zamjenikom predsjednice Milan Kovač.Razriješen je dio dosadašnjih članova Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje - Ljiljana Vuletić, Dražen Grgurović, Milivoj Novak, Zoran Vatavuk,Tomislav Šimičević i Damir Bojčić. Novim članovima, kao predstavnici osiguranih osoba Zavoda, predstavnici davatelja zdravstvenih usluga – zdravstvenih radnika, predstavnici  ministarstva nadležnog za zdravstvo i predstavnici radnika Zavoda, imenovani suStjepan Bačić, Edita Burčul,  Drago Prgomet, Diana Delić-Brkljačić, Tomislav Dulibić i Damir Bojčić.

Vlada je razriješila dosadašnje te imenovala nove predsjednike i članove upravnih vijeća zdravstvenih ustanova kojima je osnivač RH.U KBC Zagreb razriješen predsjednik  Marijan Klarica i članovi Željko Krznarić i  Dubravka Sertić. Novim predsjednikom ponovno je imenovan Marijan Klarica, a članovima Ivica Grgurević i Mladen Biruš.U KBC Osijek razriješen je predsjednik Domagoj Drenjančević te članovi Aleksandar Včev i Mihael Novoselec.

Novim predsjednikom imenovan je Mario Puljiz, a članovima  Domagoj Drenjančević i Mihael Novoselec.U KBC Rijeka razriješen je predsjednik Heri Bezić te članovi Ines Strenja-Linić i Tea Čaljkušić-Mance. Novim predsjednikom imenovan je Željko Krznarić, a članovima Ines Strenja-Linić i Lucian Vukelić.U KBC Sestre milosrdnice razriješen je predsjednik Slavko Orešković te članovi Vladimir Bedeković i Krešimir Luetić. Novim predsjednikom ponovo je imenovan  Slavko Orešković, a članovima Ivan Krolo i Ivan Savić.

U KBC Merkur razriješena je predsjednica Dragica Soldo Jureša te članovi Boris Brkljačić i  Mario Puljiz. Novim predsjednikom imenovan je Boris Brkljačić, a članovima Ivan Milas i Krešimir Luetić.U KBC Dubrava  razriješen je predsjednik Zlatko Vlajčić te članovi Tomislav Ćorić i  Miroslav Vukić. Novom predsjednicom imenovana je Grozdana Perić, a članicama Veronika Laušin i Irena Jukić.

U Klinici za dječje bolesti Zagreb razriješen je predsjednik Igor Nikolić te članovi Tomislav Madžar i  Damir Eljuga. Novim predsjednikom imenovan je Renato Mittermayer, a članovima Damir Eljuga i Igor Nikolić.U Klinici za infektivne bolesti Fran Mihaljević, razriješen je predsjednik  Josip Bilaver te članovi Petrana Brečić i Milan Vrkljan. Novim predsjednikom imenovan je Milan Vrkljan, a članovima Tihomir Majić i  Igor Čikara.U Klinici za ortopediju Lovran razriješen je predsjednik Željko Plazonić te članovi Lucian Vukelić i Željko Butorac. Novim predsjednikom imenovan je Željko Plazonić, a članovima Nerea Pulić i Tanja Batinac.

Državnim službenicima koje je Vlada RH ovlastila za obavljanje poslova ravnatelja Vladinih ureda, ali im ističe rok od šest mjeseci, ponovo je dano ovlaštenje za obavljanje tih poslova, do imenovanja ravnatelja Vladinih ureda temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.Tako je Zdenki Pogarčić dana ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za zakonodavstvo, Blanki Jurić Jerbić dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za protokol, Heleni Štimac Radin dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za ravnopravnost spolova, Željku Petkoviću za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za suzbijanje zlouporabe droga, Branku Sočancu za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina te Hrvoju Debaču za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za razminiranje.  

Tereziji Matić dana je ovlast za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za opće poslove Hrvatskoga sabora i Vlade RH, a Vesni Lendić Kasalo za obavljanje poslova ravnatelja Ureda za udruge. Na osobni zahtjev, s danom 31. prosinca 2016., razriješen je pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Miroslav Cindrić.Ines Milun, državnoj službenici koju je Vlada RH ovlastila za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva hrvatskih branitelja, ali joj ističe rok od šest mjeseci, ponovo je dana ovlast za obavljanje tih poslova, do imenovanja glavnog tajnika tog Ministarstva temeljem provedenog postupka po javnom natječaju, a najduže do šest mjeseci.

Ivana Vojta Radić imenovana je glavnom tajnicom Ministarstva poljoprivrede, temeljem provedenog postupka po raspisanom javnom natječaju, na razdoblje od četiri godine, te joj je istovremeno povučeno dosadašnje ovlaštenje dano za obavljanje tih poslova.Razriješen je dio članova Upravnog vijeća Agencije za investicije i konkurentnost - Ivan Sertić, Dragan Jelić, Ante Šprlje i Jasmin Devlić.

Novim članovima, kao predstavnici tijela državne uprave nadležnog za gospodarstvo, nadležnog za regionalni razvoj i fondove EU, nadležnog za pravosuđe i nadležnog za vanjske i europske poslove, imenovani su Nataša Mikuš Žigman,  Davor Huška, Sanja Mišević i Joseph Gene Petrić.Zlatku Draganoviću povučena je ovlast za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te je istovremeno dana Sandru Mustafagiću, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika tog Ministarstva, a najduže do šest mjeseci.