Dnevne novosti

Otvorena rekonstruirana zgrada pravosudnih tijela u Metkoviću

26.09.2016 07:20 METKOVIĆ/ZAGREB, 23. rujna 2016. (Hina)m, Rekonstruirana zgrada pravosudnih tijela otvorena je u petak u Metkoviću, gdje je tehnički ministar pravosuđa poručio kako se nada da će ta zgrada postati simbol pravde.Zgrada je rekonstruirana za potrebe smještaja stalnih služba Općinskog suda i Prekršajnog suda u Dubrovniku te stalne službe Općinskog državnog odvjetništva u Dubrovniku, a dio prostorija koristit će i Državna geodetska uprava.
"Ova zgrada je nosila ime Razvitak kao ponos Doline Neretve u razvoju gdje je radilo više od tisuću ljudi, ali se 1990-tih i 2000-tih pretvorila u sramotu države i Doline Neretve kao jedan simbol privatizacije, pljačke i neodgovornosti prema imovini“, rekao je ministar Ante Šprlje. Nada se, kazao je, da će se pravosuđe koje danas ulazi u tu zgradu znati nositi s takvim situacijama i znati se postaviti prema bilo kakvim pokušajima da se ugrozi državna i privatna imovina.Vlada je krajem 2008.  godine donijela je odluku o kupnji nekretnine za potrebe smještaja pravosudnih tijela u Metkoviću.  

S izvođenjem radova započelo se 23. rujna 2011. godine, a uporabna dozvola ishođena je 25. kolovoza 2016. godine.Rekonstrukcijom i dogradnjom obuhvaćena je dogradnja arhiva, sanacija konstrukcije, izvedba novog krovišta s pokrovom, toplinska fasada i staklena fasada prizemlja, novi aluminijski prozori, drvena stolarija, a od instalacija vodovod i kanalizacija, priprema tople vode, standardne elektroinstalacije za poslovne zgrade, vatrodojava, videonadzor i sustav grijanja i hlađenje putem dizalice topline.

Zgrada bruto površine 3158 metara četvornih kupljena je od prodavatelja "Oštrovice“, kupoprodajne vrijednosti 13.388.000 kuna s uključenom projektnom dokumentacijom te i građevinskom dozvolom.Uz ministra Šprlju na svečanosti otvaranja zgrade bili su glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan, zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Metkovića Katarina Ujdur, zamjenik Nikola Grmoja, načelnik metkovske policijske postaje Metković Dragan Sršen te ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović.