Dnevne novosti

Plenković: Usvojen izborni program, liste dogovaramo na Nacionalnom vijeću

12.08.2016 07:40 ZAGREB, 11. kolovoza 2016. (Hina), Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je u četvrtak nakon sjednice Središnjeg odbora kako je stranka usvojila izborni program i strategiju, a da će nakon sjednice Nacionalnog vijeća koja slijedi u 14 sati biti dogovorene izborne liste na čiji je sastav nezadovoljstvo jedini izrazio ličko-senjski veteran HDZ-a Darko Milinović.

"Sad smo uvojili izborni program i strategiju što su konsenzusom svi podržali. Tijekom popodneva ćemo imati dodatne konzultacije s našim kolegama i nakon toga imati sjednicu Nacionalnog vijeća gdje će biti dogovorene liste", rekao je Plenković.Nije otkrio kada će HDZ predati izborne liste, tek kazavši da se o tome dogovoriti. "To može biti bilo kada u zakonskom roku", dodao je.

Upitan da prokomentira nezadovoljstvo koje je sastavom na listi izrazio Darko Milinović, šef HDZ je novinare uputio da to pitaju njega. "Ja mislim da on kao čelnik Ličko-senjske županije, kao saborski zastupnik i bivši ministar ima sigurno kvalitetno mjesto u najjačkoj izbornoj jedinici za HDZ u brojnim izborima i mislim da će on dati veliki doprinos", rekao je Plenković.

Na opasku da je Milinović zaprijetio povlačenjem s liste, Plenković je rekao: "Ma neće se povući. Dado je HDZ-ovac. Sve će biti okej. "Sam Milinović je pak novinarima ponovio da neće biti na listi ako se ne budu poštivali kriteriji, ali je ostavio mogućnost da se na kraju ipak dogovore."Ako  biram između ponosa i saborske stolice ja biram ponos", rekao je Milinović odlazeći na dodatne konzultacije. "Možda ipak sve bude u redu", dodao je.