Dnevne novosti

Dan otvorenih vrata Hrvatskog sabora u nedjelju, 29. svibnja

25.05.2016 07:15 ZAGREB, 24. svibnja 2016. (Hina), Hrvatski sabor će u nedjelju, 29. svibnja po četvrti put otvoriti svoja vrata građanima i tom se manifestacijom priključiti obilježavanju 30. svibnja - Dana Hrvatskog sabora, prisjećajući se dana kada je 1990. godine konstituiran prvi višestranački Sabor.
Manifestacija Dani otvorenih vrata Hrvatskog sabora održat će se od 10 do 17 sati, a svi građani koji to žele moći će obići saborsku zgradu uz stručno vodstvo, najavljuju iz Sabora.  Obilasci, koje priređuje saborska Služba za građane, trajat će približno 25 minuta, u skupinama će biti do 50 posjetitelja. Stručno vodstvo na engleskom jeziku održat će se s početkom u 12 i u 15 sati. Svi zainteresirani građani moći će ulaziti u zgradu Sabora na Trgu svetog Marka na ulazu broj 6 bez prethodne najave, uz uobičajeni sigurnosni pregled. Osobama koje se otežano kreću ili su u invalidskim kolicima osiguran je ulaz bez čekanja. 

Dan otvorenih vrata,  osim obilaska Sabora i upoznavanja s poviješću i radom parlamenta, za građane je i prilika za susret sa saborskim zastupnicima. U skladu s dosadašnjom praksom, predsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner susrest će se s građanima u Sabornici u nedjelju u 11 sati, najavljuju iz Sabora. Manifestacija Dan otvorenih vrata održava se dva puta godišnje - uz Dan Hrvatskoga sabora, 30.svibnja  i Dan neovisnosti, 8. listopada i svaki put privuče brojne građane.