Dnevne novosti

Nadzor nad provedbom izmjena i dopuna Zakona o sportu

11.02.2016 07:35 ZAGREB, 10. veljače 2016. (Hina), Glavna sportska inspektorica dostavila je u srijedu sportskim inspekcijama u svim županijama te sportskoj inspekciji u Gradu Zagrebu zahtjev da provedu inspekcijske nadzore nad primjenom izmjena i dopuna Zakona o sportu.

"S obzirom na to da je jučer istekao rok u kojem su županijski sportski savezi, odnosno Sportski savez Grada Zagreba i nacionalni sportski savezi osnovani u sportu bili dužni uskladiti svoje poslovanje s pojedinim člancima Zakona o sportu, sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta poslala je zahtjev svim sportskim inspekcijama u uredima državne uprave da provedu inspekcijske nadzore nad primjenom zakonskih izmjena i dopuna, svatko na području svoje županije, odnosno Grada Zagreba te ovisno o utvrđenome činjeničnom stanju poduzmu mjere i radnje za koje su ovlašteni Zakonom o sportskoj inspekciji, odnosno Zakonom o sportu", stoji u zahtjevu glavne sportske inspektorice.

Sukladno članku 9. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu (NN, br. 85/15), istekao je rok u kojem su županijski sportski savezi, odnosno Sportski savez Grada Zagreba i nacionalni sportski savezi osnovani u sportu, u kojem najmanje polovina sportskih klubova koji sudjeluju u najvišem rangu nacionalnoga sportskog natjecanja imaju profesionalni status u smislu članka 24. Zakona o sportu, bili dužni provesti izbore za skupštinu i sazvati skupštinu županijskih sportskih saveza u skladu s odredbama članka 2. i 3. Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sportu.

"Sukladno navedenome, molim da izvršite inspekcijske nadzore nad provedbom navedenih zakonskih izmjena i dopuna, svatko na području svoje županije, odnosno Grada Zagreba, te ovisno o utvrđenome činjeničnom stanju poduzmete mjere i radnje za koje ste ovlašteni Zakonom o sportskoj inspekciji, odnosno Zakonom o sportu. Izvješće o izvršenim nadzorima te poduzetim mjerama i radnjama potrebno je dostaviti elektroničkom poštom", kaže se na kraju zahtjeva glavne sportske inspektorice koji je medijima poslan iz Ureda za odnose s javnošću ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta pod čijom nadležnošću spada rad sportske inspekcije.