Dnevne novosti

Udruga "Naš Hajduk" odbacila prijedloge ugovora Tomislava Mamića

28.12.2015 07:15 SPLIT, 27. prosinca 2015. (Hina), Skupština udruge "Naš Hajduk" u nedjelju je većinom glasova od 138 nazočnih odbacila prijedloge ugovora o većem angažmanu poduzetnika Tomislava Mamića i njegove tvrtke "Tommy" u nogometnom klubu Hajduk.
"Najprije smo mi Tomislavu Mamiću dostavili naš prijedlog ugovora, a on nam je odgovorio svojim prijedlozima među kojima traži da u roku od 90 dana od eventualnog sklapanja međusobnog ugovora dobije trećeg člana Nadzornog odbora Hajduka na uštrb Udruge 'Naš Hajduk" koja bi se trebala odreći jednog od sedam članova tog tijela koje je izabrala prije pet mjeseci. Mi to ne možemo prihvatiti jer ne postoje niti pravne mogućnosti da se to realizira u roku od 90 dana", kazao je tajnik Udruge "Naš Hajduk" Ivan Rilov.

Po njegovim riječima, trenutačno Tomislav Mamić, odnosno njegova tvrtka "Tommy" posjeduje udio od 24,53 posto dionica Hajduka."Drugi prijedlog Tomislava Mamića bio je da mu se u slučaju dokapitalizacije Hajduka omogući sudjelovanje u njoj na način da poveća svoj udio, a ne samo da ga brani kako smo mi naveli u našem prijedlogu", rekao je Rilov objašnjavajući neprihvaćanje Mamićeva prijedloga. Rilov je također rekao kako je Mamić kao uvjet sklapanja ugovora s Udrugom "Naš Hajduk" taj da uvijek mora postojati najmanje 4.000 pretplatnika kluba, što također nije u skladu sa zamislima Udruge "Naš Hajduk".

Rilov je najavio kako će se u siječnju upriličiti sastanak sa Tomislavom Mamićem na kojem će ga se izvijestiti o ishodu današnje sjednice Skupštine Udruge "Naš Hajduk" te pokušati pronaći novi modeli suradnje s njim."U dosadašnjim razgovorima Tomislav Mamić nam je rekao kako on nema namjeru financirati Hajduka, ali da želi pomoći stabilizaciji tog kluba te da je spreman biti jamac za kredite kojima bi se prevladale financijske poteškoće kluba", kazao je Rilov. Istaknuo je kako je Mamić izražavao i namjeru za nastavak kupnje dionica Hajduka sve do udjela 50 posto u vlasničkoj strukturi kluba, čiji je većinski vlasnik Grad Split sa udjelom oko 56 posto dionica.

Skupština Udruge "Naš Hajduk" u nedjelju je većinom glasova prihvatila prijedlog sklapanja ugovora  te udruge sa nogometnim klubom Hajduk po kojem bi se sredstva prikupljena od članarine članova kluba knjižila kao pozajmica klubu. "Članovi kluba ta sredstva nikada neće tražiti natrag da im se plati, već će to kroz eventualnu dokapitalizaciju pretvoriti u svoje vlasništvo kupnjom dionica. Na taj bi način članovi udruge 'Naš Hajduk' postali vlasnicima dijela Hajdukovih dionica", rekao je Rilov.Strateški cilj Udruge 'Naš Hajduk je omasovljavanje članstva i stjecanje što većeg broja dionica nogometnog kluba Hajduk, poručio je Rilova na višesatnoj  sjednici Skupštine Udruge.