Dnevne novosti

Grad Dubrovnik godinu završava u plusu

14.12.2015 07:22 DUBROVNIK, 12. prosinca 2015. (Hina), Nakon plaćanja svih računa, Grad Dubrovnik će završiti godinu s 41 milijun kuna plusa, rekao je u subotu u Dubrovniku na sjednici Gradskog vijeća dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić.

Vlahušić je , odgovarajući na pitanja vijećnika u raspravi o trećem rebalansu proračuna za 2015., rekao da je na računu Grada Dubrovnika trenutno 71 milijun kuna. "Danas na bankovnom računu, nakon plaćanja svih računa imamo 71 milijun kuna. Završit ćemo godinu s 41 milijunom kuna plusa'", rekao je Vlahušić. Prihvaćanjem trećeg ovogodišnjeg rebalansa, dubrovački gradski proračun iznosi 396 milijuna kuna, a po riječima gradskog pročelnika za financije Nike Pavlovića, najveća promjena je 10 milijuna kuna više na prihodovnoj strani.

Na sjednici je prihvaćena i odluka o uvođenju video nadzora na javnim površinama Dubrovnika. Kako je istaknuo pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Miho Katičić, glavna namjera tog projekta je prevencija, ali ne samo to. "Prvenstvena namjera uvođenja video nadzora je prevencija. Prevencija svih aktivnosti koje se, ipak u manjoj mjeri, događaju u Dubrovniku, a sekundarna je represija'', rekao je Katičić te ocijenio da je Dubrovnik jedan od najsigurnijih gradova na svijetu. 

Napomenuo je također da je videonadzor već ranije uveden na 30-ak lokacija, za što je potrošeno oko pola milijuna kuna te dodao da će se na jednoj od sljedećih sjednica Gradskog vijeća definirati točan broj i lokacije za postavljanje novih kamera, u suradnji s Policijskom upravom dubrovačko-neretvanskom. Vijećnici su prihvatili postavljanje dva nova spomenika - Memorijalnog spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u naselju Komolac, vrijednog 200-tinjak tisuća kuna i spomenika žrtvama Holokausta Židovske općine u Dubrovniku vrijednog oko 300-tinjak tisuća kuna. Za slijedeću subotu, 19. prosinca, najavljena je nova sjednica s prijedlogom dubrovačkog gradskog proračuna za 2016.