Dnevne novosti

DIP produžio rokove za dostavu i objavu financijskih izbornih izvješća

10.12.2015 07:30 ZAGREB, 9. prosinca 2015.  (Hina), Državno izborno povjerenstvo u srijedu je produžilo rok u kojem mu sudionici izbora za Hrvatski sabor moraju dostaviti financijski izvještaj o financiranju promidžbe sa svim sastavnim dijelovima te rok u kojem taj izvještaj moraju javno objaviti.  
Financijski izvještaj potrebno je dostaviti DIP-u najkasnije do 15. prosinca, a javno objaviti najkasnije do ponoći, 30. prosinca, navodi DIP. Prvotni rokovi bili su 8. te 23. prosinca. Povjerenstvo objašnjava da se na duže rokove odlučilo s obzirom na činjenicu da su izbori za Hrvatski sabor, održani 7. i 8. studenoga, ponavljani 15. studenoga na sedam biračkih mjesta, što je pomaknulo i ostale izborne radnje. Izborne sudionike, dakle stranke, koalicije, nezavisne zastupnike, DIP upućuje da sve pojedinosti o izvješćima, rokovima, načinima objave i slično mogu naći na njegovim internetskim stranicama.

HDSSB već je, među prvima, javno objavio svoje financijsko izvješće. Most nezavisnih lista u srijedu popodne priopćio je da je u utorak podnio financijski izvještaj, da mu je donirano 338.000 kuna, a da je na kampanju potrošio oko 1, 2 milijuna kuna, te da najveća primljena donacija iznosi 30.000 kuna.