Dnevne novosti

Reiner ostaje HDZ-ov kandidat za predsjednika Sabora

03.12.2015 07:10 ZAGREB, 2. prosinca 2015. (Hina), Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko u srijedu je rekao da akademik Željko Reiner ostaje HDZ-ov kandidat za predsjednika Hrvatskog sabora te ocijenio da ne bi bilo dobro da se Sabor u četvrtak ne konstituira.

"Akademik Željko Reiner naš je kandidat za predsjednika Sabora, mi smo ga kandidirali i na to imamo pravo", kazao je Karamarko novinarima nakon razgovora s čelnicima Mosta. Dodao je i da će u četvrtak ujutro na HDZ-ovu Klubu zastupnika razgovarati i o prijedlozima Mosta, ne želeći precizirati radi li se o Robertu Podolnjaku, kao kandidatu Mosta za predsjednika Sabora. "Oni (Most) su nam rekli ono što misle da bi bilo dobro i mi ćemo o tome sutra razgovarati", naveo je. "Sutra u 8,30 sati imamo sastanak Kluba zastupnika HDZ-a. Sve te probleme, Sabor i Vladu, stavljam u isti paket koji moram riješiti sa svojim kolegama iz stranke. Zbog toga ćemo ovih dana imati sastanak Predsjedništva stranke i Nacionalnog vijeća", rekao je  Karamarko nakon dvoipolsatnih razgovora.

Karamarko smatra i da ne bi bilo dobro da se u četvrtak Sabor ne konstituira jer se gubi vrijeme . "HDZ je taj koji inzistira da ne bude novih izbora. To je 120 milijuna kuna troška ionako siromašnog državnog proračuna", istaknuo je Karamarko. Napominjući kako su razgovori s Mostom prošli u ugodnom tonu, Karamarko je precizirao da su, uz ostalo, razgovarali o konstituiranju Sabora te o mogućnosti stvaranja vlade. Iz HDZ-ove Domoljubne koalicije s Mostom su pregovarali predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, glavni tajnik Milijan Brkić, politički tajnik Tomislav Čuljak, međunarodni tajnik Miro Kovač, ekonomski stručnjaci Tomislav Ćorić i Goran Marić, Martin Pastuović, predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić i predsjednik Hrvatske demokršćanske stranke Goran Dodig. U izaslanstvu Mosta nezavisnih lista bili su predsjednik Božo Petrov, Ivan Lovrinović, Robert Podolnjak, Ines Strenja Linić te Juro Martinović.