Dnevne novosti

HNS šuti, PNUSKOK u Dinamu

19.11.2015 07:30 ZAGREB, 18. studenoga 2015. (Hina), Vodstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) za sada nije željelo komentirati privođenje Zdravka Mamića i još tri osobe, dok su iz Dinama potvrdili kako su u ranim jutarnjim satima u prostorije kluba ušli djelatnici PNUSKOK-a.

Priveden je i izvršni direktora HNS-a Damira Vrbanovića kojeg je policija dočekala u zagrebačkog zrakoplovnoj luci po povratku iz Rostova na Donu gdje je hrvatska reprezentacija u utorak u prijateljskom susretu pobijedila Rusiju 3-1. U hrvatskoj delegaciji nitko nije bio raspoložen za davanje izjava o privođenju izvršnog predsjednika Dinama i prvog dopredsjednika HNS-a Zdravka Mamića, kao niti o privođenju Vrbanovića. Predsjednik nogometnog saveza Davor Šuker nije se niti vratio u Zagreb s reprezentacijom, dok je izborniku Anti Čačiću zabranjeno davanje izjava o cijelom slučaju. "Sve ćete dobiti službeno," naglasio je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak na upit gdje se nalazi Vrbanović. Iz redova hrvatskog nogometnog prvaka su potvrdili kako su u ranim jutarnjim satima u prostorije klub ušli djelatnici PNUSKOK-a. O svim daljnjim informacijama i klupskim odlukama Dinamo će obavijestiti javnost putem službene stranice kluba.

Slično je bilo i u srpnju ove godine kada su privedena braća Zoran i Zdravko Mamić, te Vrbanović. Mamići su tada privedeni na granici s Hrvatskom po povratku iz Slovenije gdje je Dinamo bio na pripremama, dok je Vrbanović i tada priveden na aerodromu po povratku iz Munchena. Po prvim neslužbenim informacijama uz Mamića je uhićen i njegov sin. Uskok i u ovom slučaju tereti izvršnog predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Damira Vrbanovića koji je s Mamićem bio uhićen i u  srpnju ove godine. Mamić je od ranije pod Uskokovom istragom zbog sumnje da je nizom nedjela zajedno sa svojim bratom Zoranom, Vrbanovićem i poreznikom Milanom Pernatom Dinamo oštetio za najmanje 117,8 milijuna kuna, a proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza. Zdravko Mamić pritom je iz Dinama, po tvrdnjama Uskoka, nezakonito izvukao najmanje 52 milijuna kuna, dok je njegov mlađi brat Zoran na tom klubu, ali i utaji poreza nezakonito zaradio 38,1 milijuna kuna. Braća Mamić i Vrbanović pušteni su iz istražnog zatvora 15. srpnja nakon uplaćene jamčevine.