Dnevne novosti

Projekt Hodajućeg kolegija šibenskog gradonačelnika osvojio PR Oscar

11.06.2015 07:00 ŠIBENIK, 10. lipnja 2015. (Hina), Hodajući kolegij šibenskog gradonačelnika Željka Burića osvojio je još jedno značajno priznanje PR struke, svjetski priznatu nagradu Međunarodne udruge za odnose s javnošću (IPRA) Golden World Awards for Excellence (GWA). 
Gradonačelnik Burić u srijedu je priopćio kako je njegov hodajući kolegij, projekt kojim gradska vlast 'na licu mjesta' razgovara sa sugrađanima o problemima koji ih muče u njihovim četvrtima, nagrađen u kategoriji za odnose s javnošću u javnom sektoru. Taj je projekt, poručio je, uvelike pomogao u radu gradskih vlasti koje su već riješile mnoge komunalne i druge probleme na koje im je ovim putem ukazano.

Pročelnica Ureda gradonačelnika Ana Gojanović-Rakić, koja je i nositeljica projekta i autor prijave za GWA, ističe kako je praksa hodajućeg kolegija poboljšala internu komunikaciju između zaposlenika šibenske gradske uprave te podignula učinkovitost njihova rada. Uvjerena je da je IPRA-in žiri prepoznao koliko ovaj projekt doprinosi transparentnosti rada gradske uprave, posebice u odnosu prema građanima, mjesnoj samoupravi i predstavnicima medija. "Ovim projektom oni su naši sugovornici pod jednakim uvjetima, kroz otvorenu komunikaciju mogu pitati, predlagati, kritizirati i to na licu mjesta, odnosno lokaciji koja je predmet obilaska hodajućeg kolegija. Doslovce dolazimo pred njihov kućni prag kako bi ih poslušali i pokušali riješiti njihove, odnosno naše zajedničke, gradske, probleme", istaknula je Gojanović-Rakić.

IPRA je vodeća međunarodna udruga za odnose s javnošću, osnovana prije 60 godina s ciljem uspostavljanja i očuvanja standarda i etičkih normi u struci. IPRA Golden Awards for Excellence, u svijetu odnosa s javnošću poznata i kao PR Oscar, dodjeljuje se za izuzetnost u upravljanju odnosima s javnošću u nizu različitih kategorija još od 1990. godine, a ove godine su imali rekordni broj prijava, čak 447 iz čitavog svijeta.