Dnevne novosti

Čelnici HNS-a sastali se sa stranačkim članstvom Zagrebačke županije

12.05.2015 07:10 ZAGREB, 11. svibnja 2015. (Hina), Čelnici HNS-a Ivan Vrdoljak i Anka Mrak Taritaš sastali su se u ponedjeljak s članstvom HNS-a Zagrebačke županije u sklopu pretkampanje i priprema za predstojeće parlamentarne izbore, tijekom kojih će obići sve županijske organizacije stranke, razgovarati s članstvom i saslušati njihove sugestije kako bi se što bolje pripremili za izbore. 
Potpredsjednik HNS-a i ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak rekao je kako stranka do ljeta mora odgovoriti s kim i kako će nastupiti na parlametnarnim izborima te definirati konačni program. "Bez obzira što su mnoge političke opcije posljednjih desetljeća dolazile i odlazile, nekih od njih se više teško možemo i sjetiti. Novi valovi, kerumi, reformisti, laburisti, svatko je pokušao u nekom trenutku bljesnuti, a onda je ta zvijezda izgubila sjaj, dok je HNS sa svojom organizacijom 20 godina etabliran na političkoj sceni", kazao je Vrdoljak na konferenciji za novinare. Dodao je kako je jedan od HNS-ovih prioriteta ne dozvoliti potpunu bipolarnost političke scene u Hrvatskoj, te će HNS na taj način ući i u izbornu kampanju.

Predsjednica zagrebačkog HNS-a i ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Mrak Taritaš rekla je kako je cilj članstvu prenijeti sve ono što je HNS dosad učinio u sklopu koalicijske Vlade, te što će činiti i u sljedećem mandatu, kako bi članovi stranke to mogli prenositi dalje. "HNS je stabilni partner u koalicijskoj vladi i odradit ćemo svoj posao do kraja. Pokazali smo da znamo kako se može raditi, da hoćemo i možemo. Želimo jasno i glasno reći da imamo niz projekata s kojima se trebamo ponositi, niz reformi koje smo pokrenuli i da smo cijelo vrijeme bili glas razuma", naglasila je Mrak Taritaš. Predsjednik HNS-a Zagrebačke županije Dubravko Ponoš ustvrdio je kako HNS, unatoč tvrdnjama da se radi o "strančici od 2 posto", pobjeđuje na izborima, dobiva gradonačelnike u Dubrovniku i Svetom Ivanu Zelini, i time dokazuje koliko je jaka njihova stranačka organizacija na terenu.